Показване на 1–48 от 142 резултата

Етажерки за дневна

Библиотека Катя

109.00лв.
Промо

Етажерки за дневна

Библиотека Тарс

149.00лв.
169.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка Narvik REG1

105.00лв.109.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка Narvik REG2

135.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка RUSO REG1D

358.00лв.
199.00лв.229.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка Груп

349.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка Декон

139.00лв.
Промо
165.00лв.
44.00лв.

Етажерки за дневна

Етажерка за дневна Аполо 2

229.00лв.259.00лв.
Промо
225.00лв.
207.00лв.
Промо

Етажерки за дневна

Етажерка за дневна Матрикс

360.00лв. 331.20лв.
Промо

Етажерки за дневна

Етажерка за дневна Нео

409.00лв. 376.28лв.
Промо
145.00лв.215.00лв.
133.40лв.197.80лв.
Изчерпан

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ЕТАЖЕРКИ ЗА ДНЕВНА САМО В MEBELISTO.BG

Практичните етажерки  за дневна са сред най-полезните мебели, които можете да закупите. Те не само организират вашата колекция от книги, но и служат като елегантно място за поставяне на произведения на изкуството. Ако добавите и няколко от така модерните плетени кошници, ще се превърнат и в спретнато място за съхранение.

Етажерките могат да се поставят почти навсякъде – кухнята е добър избор, но може да се използва всякa стена, която има нужда от декорация. Има голям избор от етажерки, всяка от които има своя чар- можете да избирате между такава с единичен плот за вещи, с много рафтове или подобни на кубчета етажерки.

Стил

Независимо дали бихте искали само няколко рафтa, за да декорирате или искате да създадете малка библиотека, когато става въпрос за избора на стила на вашата етажерка за дневна, ще се окажете изправени пред десетки опции. Някои от най-често срещаните стилове са:

 • Стандартните етажерки са т.н. работни стелажи. Обикновено са изработени от дърво или MDF, проектирани са с равномерно разположени рафтове. Някои от тях се предлагат с подвижни рафтове. Рамката на тези модели е затворена и най-често цялата конструкция е подвижна, но има и варианти при които можете да я закачите на стената.
 • Стълба или наклонени етажерки. Стълбичките са проектирани да се облягат на стената, често със “стъпаловидни” рафтове, които постепенно намаляват размера си от земята.  
 • Ъглови стелажи. Ъгловите етажерки за дневна са проектирани специално за тесни кътчета. Като материал, често се срещат дървени или метални, а доста популярни са и моделите, които комбинират двата материала.
 • Тип Скеле. Тези библиотеки получават името си от вида им. Те са направени от рафтове, равномерно разположени един от друг, окачени между два подобни на стълба опори.
 • Кубични етажерки. Тези модели са затворени вертикално и хоризонтално, идеални са за поставяне на книги и кошници. Те са по-малки по размер, за това често се поставят по няколко. Някои модели са с отворен гръб, а други със затворен, те са идеални за стената във всекидневната или коридора.

Размер

Размерът е може би най-важният фактор, който трябва да се вземе предвид при пазаруване на етажерка. Той определя, как рафтовете изглеждат и функционират във вашия дом. Ето някои важни неща:

 • Височина. Помислете за естетическо и практическо приложение при избора на височина. Високите етажерки за дневна, които запълват по-голямата част от стената, обикновено изглеждат по-скъпи и формални. По-късите предлагат допълнителна функционалност, тъй като позволяват да се използва пространството над тях. По-високите са най-предпочитани за елегантен хол, а по-ниските често намират приложение в домашното работно пространство или кухнята.
 • Широчина. Ширината на всяка етажерка зависи от височината и приложението й. Ако изберете високи етажерки за книги, закупуването на няколко тесни модула, вместо един голям, ще има по-голяма гъвкавост. Когато имате няколко по-тесни етажерки, можете да разчупите пространството във всекидневната. Ако харесвате ниските етажерки с един или два рафта, то добре е да изберете модел, който е с по-голяма широчина. Така стелажът няма да се изгуби в пространството и ще имате повече площ за вашите вещи. Този вариант често е предпочитан за антре или тесен коридор.
 • Дълбочина. Повечето етажерки имат дълбочина на рафтовете между 40-50 см. Така имате достатъчно място за поставянето на вещи, а стелажът не е твърде голям. Но някои модели имат различна дълбочина на рафтовете, такива са например наклонените или стълбовидните етажерки. За това помислете предварително, какво искате да поставите върху тях.
 • Пространство между рафтовете. Когато сте избрали, какво да поставите на вашата етажерка, проверете и размера на разстоянието между рафтовете. Ако искате да положите картина или голям албум, то те не трябва да са по-големи от това пространство.

Материал

Това са най-често срещаните материали, използвани за изработката на етажерки:

 • Дърво. Дървените стелажи предлагат традиционна визия и солидна, дълготрайна рамка. Дървото е идеално за стандартни библиотеки, тъй като може да издържи значително тегло.
 • Дървесни частици. Те са по-бюджетни варианти на дървените етажерки за дневна. Изработени са от пресовани дървесни частици или MDF, имат вид на истинско дърво, но на много по-ниска цена. Внимавайте единствено натоварването на рафтовете да не е твърде голямо, за да запазите етажерката по-дълго.
 • Метал. Металните рафтове могат да предложат стабилно съхранение и модерен вид. Това го прави идеален материал за тези, които предпочитат рационален и съвременен стил.