Идеи и решения за обзавеждане на малка всекидневна

Малките пространства ни обезоръжават и ограничават и ние често нямаме точна идея какво трябва да направим, за да извлечем максимума от тях. Ако някога сте се сблъсквали с това как да подредите мебелите си, как да вместите повече места за сядане, как да осигурите повече светлина и пространство, тук ще предложим няколко гениални идеи за обзавеждане на малка всекидневна.


Огледало в декора

Огледалата са един от най-добрите начини да направите вашето малко пространство отворено и просторно. От горната снимка може да доловите драматичното въздействие, което няколко огледала могат да окажат, като освен това, те отразяват всяка светлина в стаята.

Запълване на пространството

За едно малко пространство може би бихте се страхували да изберете прекалено големи мебели, но често ако изборете мебел с подходящи размери и дизайн, която да заеме цялата стена, например, ще ви осигури достатъчно място и ще внесе уют в стаята. Пример за това ще откриете с дивана от горната снимка. Освен уюта, който създава, осигурява достатъчно места за сядане, като така оползотворява пространството максимално.

Потърсете акцент

Понякога най-добрият начин за визуално увеличаване на пространството е да държите окото постоянно в движение (така че да не забелязвате колко малко е то). Това може да постигнете с различни акценти или комбинация от смели цветове и разчупени детайли и мебели.

Поддържайте нещата в структура

Опитайте да приложите различни геометрични и линейни детайли. Това придава на малко пространство усещане за структура, като същевременно осигурява илюзията за допълнителна дължина и ширина.

Решения за мебелите, чрез закрепяне по стените

Ако искате да добавите рафтове или секции в дневната си стая, помислете за такива, които не се поставят на пода, а се закрепят към стената. Плаващи големи разфтове, като тези на снимката, създават съвсем различно усещане за пространството.

Стена от книги

За да превърнете една малка, тъжна жилищна площ във вашата любима стая, помислете как да превърнете празната стена в мини-библиотека. Тя ще предостави много възможности за съхранение, но също така ще създаде визия на луксозен вграден детайл. За още по-стилен тласък, изберете  богат цвят, подобно на тъмно маслено зелено като тази стая, и добавете матрица, за да изгладите стандартния вид.

Всички възможности за съхранение

Основната цел при обзавеждане на всяко малко жилищно пространство е винаги да се използва всяка област възможно най-ефективно. Така, например, пространството под масичката за кафе може да използвате за съхранение на табуретка или мебел, която не се използва към момента.

Внесете живот в помещението

Не е тайна, че растенията придават много стойност и атмосфера на всяка стая в дома, и вие лесно може да се възползвате от това за вашия дом. Може да аранжирате любимите си растения по цялата дневна на различни места и в различни разчупени варианти за саксии и цветарници.

Придържайте се към монотонен дизайн

В пространството от снимката виждаме как свежите бели стени служат като перфектното платно за огромното черно осветително тяло и прекрасните стилни винтидж мебели и акценти – едва ли ще забележите малкия размер на стаята, докато сте пленени от обзавеждането и цветовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *