Как да планирате съвременно обзавеждане спалня?

Въпреки че дневната е в центъра на почти всеки дом, в спалнята обикновено прекарваме по-голямата част от времето си. Това е мястото, където за нас започва и свършва денят. Ето защо е изключително важно как тази стая ще бъде проектирана. Някои стилове са по-подходящи за спалнята, отколкото за останалите стаи. Съвременен декор от модерното обзавеждане, например, би бил чудесен вариант, поради своята простота и чистота. Ето и няколко идеи за модерно обзавеждане за спалня.

Акцент върху откритото пространство

Оставете стаята да създава усещането за простор и свобода. Не избирайте повече мебели, отколкото всъщност се нуждаете, и опростете всичко. Например, вместо голяма гардеробна, можете да използвате няколко шкафа и чекмеджета. Ако имате нужда от много място за вещите си, спрете се на голям и функционален гардероб и спалня с повдигащи механизми за допълнително пространство. Потърсете други опции за сухранение, вместо да нарушавате хармонията в пространството във вашата спалня.

Не се страхувайте от смели цветове

Чудесно е, ако изберете цветове за спалнята си, които я правят спокойна, релаксираща и изискана. Можете да използвате неутрална цветова палитра, включително нюанси като бяло, бежово и пастелно. Това обаче не трябва да ви отказва от включването на няколко ярки цвята в стаята. Можете да добавите малко зелено, лилаво, жълто или оранжево, за да развеселите декора, но те не трябва да надделяват, а само да контрастират.

Изберете естествена светлина

Естествената светлина играе важна роля във всички съвременни пространства. Опитайте се да увеличите количеството светлина, което влиза в помещението, чрез големи прозорци. Трябва обаче да помислите за личния си живот и да не излагате стаята твърде много на показ. Изберете щори или завеси, които да съчетаете с декора и да изпозлвате, когато е необходимо, за да си осигурите единение.

Използвайте изчистени линии и прости форми

Съвременният стил се определя от неговия минимализъм. Така че, опитайте се да бъдете възможно най-прости в избора на мебели, аксесоари и всичко останало. Изберете модлеи с чисти линии и без декоративни детайли и като общо правило не включвайте нищо, което не можете да използвате или което не ви е нужно.

Изберете аксесоари, които впечатляват


Съвременната спалня не трябва да включва много аксесоари, но онези, които изберем, трябва да бъдат част от цялостния декор и да се откроят. Например, изберете нощно шкафче със забавна форма, смел цвят или друг елемент, който го прави специален. Включете някои интересни възглавници или някои наистина страхотни произведения на изкуството за стените.

Обърнете специално внимание на изкуственото осветление

Естествената светлина е важна, но изкуствената – също. В съвременна спалня, осветлението трябва да бъде фино, но и привличащо погледа и подчертаващо. Това може да звучи малко объркващо. изберете едноцветни осветителни тела с  интересни дизайни, като например голям полилей, висящи осветителни тела светлинскрито осветление или лунички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *