Как да подредим трапезарията си?

Къде най-често избирате да седнете в ресторанта? Това може да даде много отговори за вашите предпочитания и това как да подредите кухнята си.

Кухненският остров е нововъведение, което доминира в кухненските проекти през последните 10 години, когато кухните станаха по-големи и по-отворени, но много от нас все още се стремят към добрата старомодна кухня. Може би най-добрият начин да си представите какво е подходящо за вашата кухня и мястото за хранене, е да помислите за местата, които предпочитате, щом влезете в ресторант. Маса ли предпочитате или да се храните на бара? По-отделено кътче или място в центъра на ресторанта? Ако вашата кухня е толкова малка, че мисълта за тези опции ви кара да се смеете, не се притеснявайте – имаме и няколко добри идеи за пестене на пространство.

1. Отделено място за хранене

То дава уютно малко ресторантско усещане в кухнята. Тъй като е отделено от кухненския хаос, на това място може да свършите и друга работа, освен да го изпозлвате за хранене.

2. В стил „европейското кафене“.

Това е подходящ вариант ако кухнята ви е доста малка и семейството ви е по-малобройно или имате отделна трапезария, но все пак искате и масичка в кухнята си. Вземете си малка маса за хранене, която да е компактна и даа и заема много малко пространство. След това, всичко, от което се нуждаете, е един празен ъгъл. Няма да разполагате с места за повече от двама души, но това е чудесен начин да извадите място за хранене, когато имате нужда .

3. Елегантната атмосфера.

Изключително популярен е изборът за кухненски ъгъл. Поставянето на дълга пейка или ъглов диван за кухня по две съседни стени е чудесен начин да се създаде удобно вградено пространство за хранене. Ъгловите дивани също могат да служат за място за съхранение.

4. Маса в центъра на кухнята.

Повечето от нас си спомнят прекрасните мигове от детството, когато са гледали докато майка им приготвя вкусната храна за семейството. Поставянето на трапезната маса в центъра на кухнята ще ви върне към тези спомени и ще ви донесе усещането за уюта на дома.

5. Маса до стената.

Ако вашата кухня е твърде малка, за да побере маса в средата, опитайте добрия старомоден начин с маса до стената. Предлагат се много разтегателни маси, които може да използвате, щом приключите с готвенето и да поканите повече хора на трапезата.

6. „Вечеря на бара”.

Почитатели ли сте на кухненския остров? Освен място за работа, той може да бъде използван и като кухненска маса. Подредете кухненски столове около него и готово. Това ще спести място от една страна, а от друга ще ви осигури допълнително пространство за работа. В зависимост от мястото, с което разполагате, може да проектирате маса, която да е продължение на кухненския остров.Комбинирането на кухнята и официалната трапезария е чудесно решение за пестене на пространство, когато квадратурата е ограничена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *