Показване на 1–48 от 562 резултата

160.00лв.198.00лв.
412.00лв.469.00лв.
Промо
509.00лв.698.00лв.
698.00лв.759.00лв.
Промо
Промо

Холни маси за Вашата дневна стая

холни масиКато се има предвид централната им позиция в повечето жилищни помещения, не е чудно, че мнгого холни маси улавят въображението на професионалистите. Безброй архитекти, продуктови дизайнери и художници се опитаха да представят собствената си визия за това, какво трябва да бъде една масичка за кафе ; дърво, стъкло, стомана, алуминий и кожа се комбинират с още по-широк избор от форми.

Холни маси идват в съзнанието веднага след мека мебелите, когато мислите за мебелите във всекидневната. И докато холните маси са не само необходими но важен елемент за вашата всекидневна, има невероятно разнообразие, от което да избирате. Ето как ще Ви помогнем в избора:

Имате ли нужда от холна маса или хол маса за семейна стая?

Може да искате по-официална масичка за хол във всекидневната ви, в зависимост от начина, по който сте украсили. По-крехки и деликатни повърхности като стъкло могат да се използват в хола. Но стъклената масичка не е подходяща за голямо натоварване, тя е по-скоро красив детайл към Вашият декор.

Фамилната стая се нуждае от по-здрава масичка за кафе. Може да потърсите също холна масичка , която има опции за съхранение, като например чекмеджета. Повърхността трябва да бъде в стабилна, често се препоръчва дървена холна масичка. Стъклените повърхности обикновено не са подходящи за фамилни стаи, не само заради крехкостта, но и за пръстите и драскотините. При стъкла без рамки съществува опасност от остри ъгли, особено когато имате малки деца.

Ще използвате ли вашата маса за кафе като център?

Масичката за кафе често е  център на стаята. Но ще забележите, че същият термин често се използва за диван, килим или някаква друга мебел. Е, колко  центъра може да имате в една стая? Тъй като може да има само една, трябва да решите дали вашата масичка за кафе получава главната роля.

Ако решите за масичката за кафе като централен елемент, тези категории ще я разграничат: стил, размер, материал, повърхност и цвят.

Кой материал предпочитате?

Когато разглеждате холни маси, ще разберете колко избори имате, когато става въпрос за материал. Най-очевидният материал, който идва на ум, е дървото, но не е нужно да се ограничавате до дърво.

Разгледайте стаята си и другите мебели, за да определите какъв материал ще изглежда най-добре. Ясният акрил и стъклото могат да направят една малка стая по-отворена. Гредата от метал може да постигне същата цел. Стъкло, акрил, метал и камък също изглеждат добре в модерна стая.

По-тъмно дърво, като махагон или орех или материали като мрамор и метал, могат да изглеждат добре в традиционна стая.

Кожената или изкуствена кожа може да работи добре в различни настройки и е лесна за поддръжка.

Какъв вид и форма ще бъде най-доброто за вашето пространство?

Холни маси са на разположение в много различни форми. Докато формата на стаята може да играе роля при избора на масичка за кафе, обърнете внимание на конфигурацията на местата.

Правоъгълни или овални холни масички работят добре в по-малки помещения.Квадратните или кръгли хол маси  са подходящи за големи конфигурации за сядане, като големи секции или голям диван.

Кръгли или овални холни маси са полезни ако имате деца поради липсата на остри ъгли.

Изберете масичка за кафе, която не е повече от две трети от общата дължина на вашия диван. Важно нещо, което трябва да запомните, е да оставите достатъчно пространство около масичката за кафе за пространство за минаване . Оставете поне метър и половина между масата и дивана.Масата за кафе трябва да е на същата височина като седалката на вашия диван или по-ниска.

Имате ли нужда от допълнителна функционалност?

Нивото на функционалност, което ви предлагат всекидневните маси, зависи от начина, по който искате да ги използвате. Докато повечето холни маси  имат плоска повърхност, поддържана на основа , има много, които предлагат допълнителни функции.

Потърсете холни маси с допълнителни рафтове, чекмеджета или отделения, ако имате нужда да се удвоят за съхранение.Някои масички имат повърхности, които могат да бъдат повдигнати за работа или хранене.

Колелцата на масичката са полезни, ако имате нужда да местите лесно или използвате в други помещения