Показване на 1–48 от 334 резултата

Промо
1,419.00лв.1,479.00лв.
984.00лв.1,144.00лв.

Диван за Вашата всекидневна стая

Закупуването на диван е една от най-важните инвестиции, които вероятно ще направите за вашето жилищно пространство. Ето някои съвета, които ще ви помогнат да вземете правилното решение когато търсите дивани.

Опитайте преди да закупите

Средният диван има ширина на седалката най-малко 60 см, което дава достатъчно място за свободно минаване. Но ширината на седалките варира, затова изпробвайте различни стилове, за да сте сигурни, че ще получите максимален комфорт при сядане.

Когато става въпрос за височина на седалката, повечето дизайни на дивани са с височина между 45 см и 50 см. Няма правилна или грешна височина, така че опитайте, преди да купите, за да сте сигурни, че отговаря на цялото семейство. Накрая проверете общата ширина, като изключите подлакътниците, ако обичате да се излежавате на дивана, докaто гледате филм например.

Инвестирайте в добра рамка

Вложете толкова, колкото можете да си позволите на качествена рамка – тя трябва да издържи през много години на излежаване. Хората често забравят да помислят за тази важна подробност, когато избират своя диван. Необходимо да се вземе предвид, че рамката често не се вижда, но те я нещо като основата на целия диван. Тя трябва да бъде достатъчно здрава, за да се радвате на удобния си диван повече време. Твърдата рамка от  дървесина е добър вариант за дивани, но трябва да бъдете проучите повече, ако дивана е с метална конструкция например.

Проверете пълнежа

Не забравяйте, че това, което е в дивана, е също толкова важно, колкото и това, как изглежда той. Пълнените възглавници са с висок комфорт, но те ще се нуждаят от редовно зашиване, докато пяната или пълнежите с влакна могат да се смалят и да загубят формата си с времето. Екипът на Mebelisto препоръчва да се насочите към комбинация от перо и пяна, тъй като перата дават много добра плътност, а пяната осигурява структура. Добра комбинация е възглавниците за облегалка да бъдат пълни с пух, а седалките- с пяна.

Тапицерия

Независимо дали сте за смели цветове, шарки или неутрални цветове , вашият избор на тъкани за тапицерия ще окаже огромно влияние върху стаята, така че внимателно избирайте. Прегледайте повече модели, за да сте сигурни, че дивана се вписва добре във вашето обзавеждане. Естествените материали могат да избледнеят при силна слънчева светлина, така че помислете за синтетична тъкан, ако диванът е близо до прозорец. Това е особено важно в един пълен семеен дом, а ако имате куче или котка, избирайте тапицирани дивани, които са лесни за почистване. Отделните калъфи заслужават да бъдат проучени, тъй като те могат да бъдат премахнати за почистване, а някои възглавници позволяват да се перат в пералня или ръчно.

Не забравяйте да измерите

Уверете се, че сте сигурни в максималните размери на дивана, които ще пасват и ще задоволят вашето пространство. Ако разглеждате дивани с функция сън, измерете дали ще има достатъчно място при разтягане.  Също така проверете и размерите на всички врати и стълби, през които диванът ще трябва да минава при доставка. Ако достъпът е ограничен, може да се наложи да се възползвате от модел с по-малки размери или с модулен дизайн, който може да бъде доставен в секции.