Показване на 1–48 от 186 резултата

Фотьойли

Кресло Натали

259.00лв.
Промо
619.00лв.

Идеалният фотьойл за Вашия дом

След като сте  седнали на дивана на мечтите си в дневната, е време да помислите за другото обзавеждане, което може да превърне къщата в дом, а именно идеалния фотьойл.

Въпреки, че обикновено не е толкова скъп, колкото средната ви мека мебел, фотьойлът все още е инвестиционна част за вашия дом. За това помислите добре какво точно търсите преди да се заемете с покупката.

Размерът, стилът и използваните тъкани за тапицерия са важни фактори, които трябва да се вземат предвид при пазаруването на фотьойли. Ето за какво да помислите преди да пазарувате.

Стил

Изборът на фотьойл, който отразява вашия стил и индивидуалност, е от ключово значение. Но също така е важно да се помисли за цялостния декор на вашия дом. Добре е първо да обърнете внимание на размера и формата на стаята и в каква цветова палитра е тя. Можете да се съобразите само с интериора във вашия дом.Но много хора предпочитат да разчупят атмосферата, като съчетават две стилови течения.

Трябва да помисли и за това, как ще се използва фотьойлът. Искате ли редовно да сядате на него с чаша вино и книга в ръка, или търсите акцент за да завършите дневната си стая.

Различните модели фотьойли могат да бъдат чудесен начин за внасяне на цвят, шарка, текстура и детайли в жилищното пространство. Когато избирате такъв фотьойл, подходящата материя може да помогне за създаването на модерно излъчване на жилището. Изключително популярни са ярките модели, които се открояват, както и допълването на креслата с малки парчета от вълна. Съобразете се със стила на мебелите, които вече имате, ако не сте закупили фотьойл като част от комплект.

Размер

Обърнете внимание на размера на избрания фотьойл. Трябва да вземете предвид и размерът на стаята ви, колко е голям дивана и всички останали мебели, като маса за кафе и шкаф за телевизор. Помислете и къде ще разположите креслото, все пак не е добре стаята да изглежда тясна и претрупана.

Здравина

Помислете внимателно как мислите, че вашите фотьойли ще се използват в продължение на годините. Големите семейства или тези с малки деца, които се движат наоколо, трябва да изберат издръжливи материи като кожа. Те са по-лесни за почистване и ще избегнете петна или повреда на интериора.

Същото важи и за домашните любимци. Помислете дали тапицерията на вашия фотьойл лесно ще се промени и износи, лесна ли е поддръжката й, както и възможно ли е претапицирането.

Може би това не са първите въпроси, които ви идват на ум, но са важни в дългосрочен план. Ако обичате често да променяте облика на жилището си, може би ще ви бъде по-лесно ако вашите фотьойли лесно се тапицират.

Комфорт

Преди всичко най-важното е избрания фотьойл да бъде удобен. Няма значение колко модерен и елегантен е домът ви, ако фотьойла или дивана не са удобни. Все пак това са едни от най-често използваните мебели, изберете модел, който не е прекалено твърд или пък много мек фотьойл. Облегалката също трябва да бъде удобна, но и стабилна, за да не нарушите позицията на тялото си при дълго стоене.