Модни тенденции в обзавеждането за 2019 г.

2019 донесе със себе си многобройни атрактивни тенденции в обзавеждането. Събрахме съветите на някои от най-добрите интериорни дизайнери, които споделят какви стилове смятат, че ще привлекат интереса ни през следващата година.

Ще научите кои са най-актуалните тенденции в дизайна на интериора през 2019 г., както и някои съвети как да ги включите  в собствения си дом.

Стайно растение

Една от тенденциите, които ще бъде в челните редици за интериорния дизайн през 2019 г. е добавянето на акцент посредством голямо стайно растение. Може да изберете вариант с големи стъбла и листа или растение от дървесен тип.

Тук не става дума само за естетичен детайл, а за живо растение, което ще има нужда от вашата грижа. Не забравяйте да проверите колко слънчева светлина и вода са необходими на растението, преди да го закупите, за да сте сигурни, че ще бъде добре отглеждано в идеалната за него среда.

Цветни тавани

През 2019 г. ще обърнем повече внимание на петата стена – тавана, който бе пренебрегван твърде дълго. От тапети до добавяне на различни форми и дръзки цветове на боя, таванът ще бъде мястото, с което хората ще започнат да рискуват и да развихрят въображението си.

Помислете за тавана в спалнята и всекидневната си. Или изберете цвят на тавана в синхрон с основния си цвят, който покрива 60 процента от стаята, или направете силно изявление, като използвате акцентния си цвят – последните 10 процента – за да добавите визуална изненада.

Стилни детайли

Напоследък много от модерните тенденции изглеждат иновативно, но носят студена и празна атмосфера. 2019 ще бъде за добавяне на топлина към модерните пространства чрез стилни детайлите в интериора. Можем да го постигнем с различни строителни решения за детайли по стените, подовата настилка, цветовете и аксесоарите. Всичко, към което се стремим, е да намерим начини да вкараме повече характер в стила на обзавеждане.

Успешното вграждане на определен стил в дома ви е свързано с включването на малки щрихи и детайли, вместо да се опитваме да копираме изгледа в неговата цялост.

Многофункционални пространства

За 2019 г.  ще видим повече мултифункционални пространства. Многофункционалното обзавеждане вече не е само за малки апартаменти. Помислете за включването на функционални решения във всички стаи, като например да изберете разтегателен диван за всекидневната си, което да ви позволи да я използвате и като като стая за гости. В по-малък мащаб, можете също да помислите за включване на табуретка или пейка за хол, която може да се използва и като допълнителен шкаф. Ключът тук е да започнем да търсим функционалността във всичко ново.

Смели цветове

Тази година смелите цветове ще са изключително актуални. Помислете за синьо, тъмночервено и охра. Внасянето на смели цветове в помещението цели да създаде баланс. Уверете се, че сте съчетали смелите си цветове с по-спокойни, неутрални нюанси като бяло или сиво. Използвайте смелите си цветове пестеливо като акцент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *