Популярни стилове на обзавеждане

Копнеете ли за промяна, влизайки в собствения си дом? Може би старите мебели вече не вдъхват живот на дома ви? Това, от което се нуждаете, са нови мебели и нова идея. Изборът на подходящ стил на обзавеждане за вашия дом е глътка свеж въздух. Това е промяна, която ще се отрази на цялостното „усещане“ на пространството, съживявайки дома ви. Мебелите трябва да бъдат стилни, да осигуряват комфорт, да бъдат практични, както и да допълват останалата част от интериорния дизайн на пространството. Но преди да стигнете до избора на мебели е добра идея да определите кой стил на обзавеждане отговаря на нуждите ви и на вашия вкус. Нека споменем някои популярни стилове в интериорния дизайн.

СЪВРЕМЕНЕН СТИЛ

Този стил се отнася до всички съвременни течения. Той се разви през годините и сега представлява комбинация от старото и новото. Някои негови идеи са повлияни от природата, футуристичния стил и съвременните аспекти. Характеризира се с плътни и смели цветове, елегантност и висок контраст, както и широки извивки и меки ъгли. Срещаме компактни и стилни холни маси, големи и комфортни дивани, стилни секции.

ПРЕХОДЕН / КЛАСИЧЕСКИ СЪВРЕМЕНЕН СТИЛ

Този стил е по същество потомък на традиционното и съвременно обзавеждане и реално представлява комбинация между тях. Срещаме аспекти на цветовете от традиционния стил, както и при материалите и тъканите. Въпреки това, той включва по-съвременните меки извивки на мебелите за перфектен баланс между старото и новото. Обикновено се характеризира с допълнителни цветове, които придават ненатрапчив акцент.

МОДЕРЕН СТИЛ

Произхождащ от Втората световна война през годините около 1900 г., този стил се отличава с архитектурен идеал, където формата и функцията са се събрали. Той подчертава минимализма, лъскавостта, простотата и функционалността. Подчертаният акцент към материалите в този стил включва хромирани плоскости, черна / бяла кожа, стъкло и лакирани покрития.

ВИНТИДЖ ШИК

Представете си атмосферата, в която англичаните се наслаждават на следобеден чай. Ако сте й обръщали внимание по филмите или списанията, вероятно сте запознати с този стил на обзавеждане. Популярни елементи на декора са възглавници, изработени от старинни тъкани, старинни шалтета, винтидж полилеи, текстил с помпозни елементи. Този стил е мек, женствен, романтичен, удобен и приканващ.

СТИЛЪТ НА ИЗКУСТВАТА И ЗАНАЯТИТЕ

Да, „Изкуства и занаяти“ е мебелен стил, както и общ термин. Занаятчийството е ключът към този стил. Той възниква като анти индустриална реакция и също така представлява социална икономическа реформа. Това е фолк стил, включващ ръчно изработени елементи, който се характеризира главно с дървен материал, блокови / праволинейни форми и класически натурални цветове.

ЕЛЕКТИЧЕН СТИЛ

Определят ли ви като ексцентричен, уникален и смел? Стилът представлява букет от всички други стилове, включително винтидж детайли, ярки цветове и пищни аксесоари. Въпреки това, за да се постигне пълното усещане на стила, силно се препоръчва да потърсите помощ от професионален декоратор, който да комбинира различни мебели така, че да създаде уникален, сплотен дизайн.

ТРАДИЦИОНЕН СТИЛ

Този стил се счита за класически и се характеризира с богати цветове, сложни детайли, плюшени тъкани, тъмно дърво, заострени крака, лъскави акцентни материали, коронно оформяне и декоративни планки.

ТОСКАНСКИ СТИЛ

Животът в провинцията на Италия е инициирал този стил. Срещаме топли нюанси, включително неутрални, златни, кафяви, зелени и богати червени цветове. Характерно за стила са открити дървени греди, шарените и ярки аксесоари, меки кенели, фаянсови плочки и теракота.

Сега, след като сте добре информирани и готови да пазарувате нови мебели, имайте предвид, че винаги е добра идея да поискате професионален съвет от интериорен дизайнер, преди да направите решителни и скъпи покупки. Добре подготвеният дизайнер ще разбере вашата идея, ще ви помогне да подредите хаотичните си идеи, ще предложи цветове, които се сливат плавно с останалата част от интериора ви, както и ще ви посъветва за всички необходими мебели, като например кога да се спрете на по-солидни мебели, което дърво да изберете и за какво да внимавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *