Спалня от Мебелисто

Изборът на нови мебели за спалня е едновременно вълнуващо и страшно – вълнуващо, защото кой не обича нови неща и нов външен вид ? И все пак страшно, защото мебелите са скъпи и страхът от грешка може да бъде огромен. За щастие, вземането на подходящите мебели за вашите нужди е много по-лесно. Просто си задавате няколко въпроса, преди да започнете пазаруването.

Къде ще отидат мебелите?

Купувате ли ново обзавеждане за собствената си спалня? Или това е за детска стая или  спалня на тинейджър ? Или може би украсявате определена спалня за гости за очакваните близки. Очевидно е, че подходящото обзавеждане е подходящо за потребителя на стаята, както по стил, така и по дизайн.

Какво е качеството?

Очевидно не искате нежелани мебели, които ще се разпаднат в рамките на няколко месеца. Вашият бюджет играе голяма роля при вземането на решение за нивото на качество, което можете да си позволите, но и за предвидената употреба на мебелите. Струва си да похарчите повече за висококачествени мебели за основната спалня, но добре да слезете на едно или две нива за детска спалня, която ще бъде заменена в рамките на няколко години. Винаги си струва обаче да се инвестира в качествен матрак , но не винаги си заслужавате за нощно шкафче.

Колко голяма е стаята?

Ако декорирате малка спалня , няма смисъл да купувате масивно легло с четири колони . По същия начин, ако имате достатъчно по-голямо пространство, не избирайте твърде малко  мебели за спалнята. Мащабът е от решаващо значение за добре обзаведена стая; това означава, че размерът на мебелите трябва да бъде в баланс с размера на пространството.

Какво ти е необходимо?

Може да замените всичките си стари мебели за спалня, като започнете от нулата в първия си апартамент или просто да си купите няколко нови попълнения, но от самото начало трябва да знаете какво всъщност се нуждаете. Ако споделяте леглото си с партньор , вие ще искате и нощно шкафче. Ако вие или вашият партньор е изключително висок, изберете легло без стъпало. Ако дрешникът е сладък, но няма достатъчно място за чекмеджета, за да държи дрехите ви, то не е точното за вас. И вземете предвид и вашия начин на живот. Вашата идея за добра закуска в неделя сутрин с цялото семейство се натрупа в леглото ви? Или може би  децата нападат леглото всяка вечер. Ако нещо от това Ви звучи познато, тогава се нуждаете от голямо легло, достатъчно просторно за всички.

Какъв е вашият декоративен стил?

Ако обичате всички съвременни неща, няма да сте доволни от селски стил спалня. Ако имате любим декоративен стил , ще искате мебели, които да го допълнят. Разбира се, понякога може да разчупите вашите представи за перфектен стил,но много мебели за спалнята са преходни по стил , т.е. някъде между традиционните и модерните.

Искате ли спален комплект?

Макар че със сигурност е удачно да се купи напълно завършен комплект спални мебели, но понякога това не е задължително най-добрият избор. В много традиционна или официална стая съвпадащият комплект изглежда страхотно, но в по-непринудените стилове могат да бъдат задушаващи или скучни. Вместо това изберете разнообразие от компоненти по ваш избор, които допълват – но не съвпадат напълно – помежду си и цялостния стил на декориране на стаята.

В онлайн магазин за мебели Mebelisto можете да намерите всички необходими мебели за Вашата спалня, тази на вашето дете или спалня за тийнейджър. Като стиловете са възможно най-различни и мебелите могат да бъдат елегантно съчетани. Спалня, нощни шкафчета, скринове, гардероб, мека мебел, конзолни масички, всичко което ще допълни спалнята Ви е тук!