Показване на 20 резултата

Красивите пейки са наистина гъвкава част от интериора. Могат да се приложат в почти всяка стая от къщата и да реши много въпроси, като декор и съхранение. Ето, няколко чести употреби, на тази мултифункционална мебел.

В края на леглото

Елегантна пейка в края на леглото е чудесен помощник при обличане в забързаната сутрин. Някои модели пейки, са проектирани така, че удобно да съхранявате вещите си в тях. Ако търсите място на одеялото, декоративните възглавници или други завивки, такъв тип пейка е идеална за Вас.

В идеалния случай,  височината на пейката, трябва да бъде една идея по-ниска от тази на леглото. По този начин, няма да изглежда като част от леглото и ще се получи приятна игра на височините.

Като масичка за кафе

Изчистените пейки без гръб или страни са достатъчно гъвкави, за да се превърнат от място за сядане в маса и обратното. Използвайте такава пейка като масичка, когато очаквате малка група гости. А ако се нуждаете от допълнително място за сядане във всекидневната, пейката отново би свършила чудесна работа. Още една функционална идея е да бъде използвана като помощна масичка. Когато основната Ви маса е отрупана, поставете пейката встрани, така ще имате всичко необходимо на една ръка разстояние.  

На масата за хранене

Двуместните пейки, със или без облегалка, са много стилен и удобен заместител на трапезните столове. Ако нямате достатъчно място, за да съхранявате допълнителни столове, когато не ги ползвате, една подобна пейка е чудесно решение. Те не заемат много място, когато са дискретно поставени до някоя стена или под прозорец, например. По този начин става част от интериора и може да бъде преместена около трапезната маса, когато имате нужда от допълнителни места.

Във фоайето или коридора

Дори в големите домове,  антрето и коридора са сравнително малка площ, те са истинско предизвикателство, когато става въпрос за декориране и удобство. Във входа, често ни е необходима малка седалка при обуване или за поставяне на чанти, когато се прибирате. Пейките без облегалка могат лесно да бъдат поставени до стената, като често се избират модели със свободно пространство под седалката. По този начин имате място за обувки или кошници за съхранение, а над пейката спокойно можете да поставите закачалки директно за стената. Така ще сте сигурни, че сте използвали максимално входното пространство.

Уверете се, че използвате издръжлив материал, като здрава кожа или пейки с метална конструкция. Те са по-лесни за почистване и се запазват за по-дълго време.

На открито

Търсите мебели за балкон, веранда или двора? Не е задължително да инвестирате в скъпи мебели за открити площи. Да, тези мебели са специално пригодени, за да издържат на външни условия, но често струват повече. За това вътрешните пейки са едно доста практично решение. Изберете стил и материал, които да подхождат на дома Ви. А когато времето е достатъчно топло, спокойно можете да ги изнесете на терасата или двора. Съчетайте с подходяща маса и столове, и имате приятно местенце за вечери на въздух.

Изберете пейка в бледо дърво, за да пасва навсякъде, или опитайте модерни метални пейки с тапицирани седалки.

Като малък диван в тясно пространство

Изберете пейка с облегалка, добавете няколко декоративни възглавници и ще имате още едно диванче. Пейките без облегалки, също могат да се превърнат в малък диван, Просто изберете красиви, малко по-големи възглавници и допрете пейката до стена. Тази идея върши чудесна работа, ако искате да създадете уютен кът под прозореца или красиво място за сядане в кухнята.

Относно декоративните възглавници, доста актуално напоследък е редуването на възглавници с флорални мотиви и едноцветни.