10 дизайнерски съвета за по-атрактивен дом

Независимо от това дали искате да организирате, ремонтирате или обзавеждате дома си, тези предложения ще ви помогнат да го направите красив, уютен и атрактивен. Когато ни предстои голяма инвестиция като ремонт или обзавеждане на дома, ние се замисляме и полагаме усилия, за да го направим перфектно. Модернизацията на дизайна е не само естетическо решение, но и финансово. Предлагаме ви 10 дизайнерски съвета, които ще ви помогнат в начинанието и ще направят проекта ви успешен.

1. Направете така, че стаята да изглежда по-голяма.

Избирането и поставянето на мебели, които се вписват в квадратурата на стаята, могат да допринесат пространството да изглежда по-голямо, отколкото всъщност е. Това ще ви донесе чувство за простор и свобода.

2. Не всичко трябва да е ново.

Не се страхувайте да запазите традиционните елементи на дома. Да запазите корените на жилището си може да допринесе за запазване на специфичния му дух и да му добави класически чар.

3. Осигурете гардероб с много място за съхранение.

Голям, функционален гардероб ще добави стойност към всеки дом. Това е лукс, който наистина вълнува хората. В него може да съхраните вещите си, така че да оставите пространството по-изчистено и подредено.

4. Кухнята е фокусна точка.

Кухнята определено е сред най-големите ни приоритети. Независимо дали сте запален готвач или е по-вероятно да вземете готова храна на връщане от работа, вие използвате кухнята за ядене, пиене и съхранение. Дори и незначителни подобрения там, като актуализиране на осветителни тела и мебелите, ще променят облика и.

Когато става въпрос за съхранение, колкото повече – толкова по-добре.

Няма такова нещо като прекалено много място за съхранение. Важно е да се осигури достатъчно място за вещите ви. Под стълбите е идеално място за складиране на високи и обемисти предмети, като стълба, колело, куфари и др.

6. Новата боя прави чудеса.

Боядисването е най-рентабилният начин за освежаване на пространството. Прясно боядисани стаи придават чувството за новост, чистота и свежест, без да „бъркат“ дълбоко в джоба ви.

7. Опитайте се да бъдете енергийно ефективни.

Обзавеждането и ремонта на жилище носи със себе си много други разходи, надхвърлящи предвидените. Опитайте се да си осигурите енергийно-ефективни опции – сега е моментът. LED крушките и уредите с висока енергийна ефективност ще ви се отплатят.

8. Обновете банята.

Обновяването на банята е на второ място след обновяването на кухнята. Баните обикновено са най-малките помещения в дома, но разходите там са големи. Помислете за замяна на остарелите  плочки, смяна на осветителните тела или актуализиране на обзавеждането.

9. Потърсете за идеи и трикове при подредбата и организирането.

Пренареждането и организацията на вещите ви определено е сложна и стресираща задача. Тя, обаче, е неизбежна ако искате да постигнете хармония и ред в дома си. Потърсете съвет от Интернет или от списанията – новите идеи и трикове никога няма да са ви излишни, а и могат да ви бъдат изключително полезни.

10. Внимание към детайла.

Постарайте се да се погрижите за захабените мебели и детайли по дома си. Обелени столове, разкъсана тапицерия, излющени стени – подобряването на вида на тези малки детайли ще създаде чувството за здрав и нов дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *