13 начина да създадете илюзия за по-висока стая

Всички ние искаме да се възползваме от пространството в дома си по максимално добър начин и да си създадем комфорт и уют. Високите помещения създават чувство за простор, свобода и чистота. В нашите домове високите тавани придават усещане за величие, дори и в по-малкитв стаи. Какво да направим, ако таванът ни не е толкова висок и се чувстваме като в кутия? С няколко малки трика можем лесно да поправим това. Можете да създадете усещането за височина, без да правите тавана по-висок. Използвайте следните 13 трика, за да създадете илюзията за по-висок таван и да направите по-малкото пространство, с което разполагате, по-отворено.

1. Секции с книги

Високите секции, които стигат до тавана, привличат погледа нагоре и създават илюзията за височина. Ако имате по-нисък таван, може да обмислите да добавите такива секции при проектирането на обзавеждане за хол.

2. Кухненски шкафове.

Най-добрият начин да направите тавана на кухнята си да изглежда по-висок, е като проектирате шкафовете си до тавана. Ясно е, че достъпът до най-горните рафтове ще е по-труден, но естетичният ефект си заслужава усилията.

3. Врати и коридори.

Един от най-ефективните начини да направите вашето пространство по-отворено и по-високо е чрез използване на врати с пълна височина. Наличието на по-ниски каси на вратите може наистина да направи вашето пространство по-потискащо.

4. Завеси.

Окачете завесите директно от тавана, за да създадете илюзията за височина. Можете да подчертаете тази височина още повече със стилен вертикален детайл.

5. Камина.

Използването на камината, за да се подчертае височината на стаята, също е чудесен начин да се създаде фокусна точка. Проектирайки дизайна на колоната на комина до тавана, вие създавате илюзията за нещо грандиозно.

6. Боя

Чрез боядисване на стените, пода и таваните с един и същи цвят, вие замъглявате линиите, където завършват стените ви и къде започва тавана. Разредете цвета на стената по-светъл тон и боядисайте тавана с нея.

7. Огледала.

Поставете огледала с пълна височина, където можете, за да създадете илюзията за по-високи тавани.

8. Вертикални стенни осветителни тела.

Не само вертикалните детайли по стените създават илюзия за по-висока стена, но и светлината, която се издига нагоре и надолу от лампите наистина помага да се създаде представа за височина.

9. Полилеи.

Когато поставяте полилей на по-нисък таван, опитайте се да изберете осветително тяло, което ще осигурява достатъчно светлина и което не е твърде обемно. Уверете се, че сте оставили достатъчно пространство между масата и осветителното тяло.

10. Ниски мебели.

Избирайки нископрофилни мебели, вие създавате впечатление за по-високи тавани. Те ще създадат комфорт и уютна атмосфера в стаите с по-нисък таван.

11. Прозорци на врати.

Прозорците над вратите и дори над прозорците добавят усещане за височина и внасят повече светлина, което ще направи пространството ви още по-просторно.

12. Стени със специфичен дизайн.

Ориентирайте вертикално функционалността на стената. Не се страхувайте да си позволите нещо смело в пространството с нисък таван. Уверете се, че не подчертавате ниския таван.

13. Поддържайте чистота и ред

Избягвайте затрупването на стаята с твърде много предмети. Всеки предмет в стаята ще допринесе за усещането, че сте в кутия. Използвайте изобретателни методи за съхранение и поддържайте стаите си подредени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *