7 бързи и лесни начини за обновяване на вашия дом

Обновете своя дом лесно и ефективно, без да харчите много пари

В един или в друг момент, повечето от нас са изпитали усещането щом се оглеждаме в нашия дом, вече да не сме удовлетворени или вдъхновени от неговия интериор. Може би сте опитали да внедрите няколко нови тенденции, които не изглеждат толкова свежи, колкото ви се иска, или може би цвета на стената, който някога сте обичали, сега ви се струва мрачен и остарял.

Независимо от причините, почти е неизбежно в даден момент да пожелаете промяна и да се почувствате готови да обновите дома си с нови и вдъхновяващи идеи. Понякога, обаче, нашият бюджет не е толкова голям, колкото нашата мотивация за промяна. За щастие има доста интериорни решения, които можете да приложите, и които да променят много интериора в дома ви без да окажат тежък разход. Ако сте готови да се влюбите отново в дома си, погледнете следващите ни предложения.

Подмяна на износените детайли

Наистина е невероятно колко ще промени интериора смяната на мивката,  новата чешма, посудата и дори дръжките на вратите. Възможностите тук са безкрайни и достъпни. Можете да добавите модерни месингови дръжки и съответстващо кранче, да смените дръжките на шкафовете, ключовете на осветлението. Както казахме, възможностите са безкрайни.

Добавете детайли по стената

Стенната декорация е страхотен начин да се направи голяма промяна, без да се изразходват много време и усилия. Стените заемат голяма част от пространството и могат да направят дизайна ви по-богат и динамичен.

Помислете за интересен и актуален мотив. Или просто можете да боядисате една от стените в любимия си цвят. Ако се притеснявате, че това е твърде ангажиращо, помислете за друга опция. Пазарът предлага много красиви варианти за сменяеми тапети, които можете да използвате за целта.

Обновете облика на прозорците

И това е още една бюджетна хитрина, която ще даде максимално отражение. Можете да изберете нови красиви завеси, пердета или щори, както и да комбинирате няколко варианта. Цветовете могат да допълнят интериора или да диктуват акцент.

Подменете възглавниците си

Декоративните възглавници също са акцентиращи декорации, така че може да подмените самите тях или калъфките им, за да ги съчетаете с завесите и да промените облика на стаята. Ако пространството е монотонно, помислете за добавяне на няколко възглавници с живи цветове, за да внесете по-възбуждащи вибрации.

Възползвайте се от празните стени

Добре обмислената идея за декорация е единственият начин, по който стените ви могат да ви помогнат да съживите пространството си. Празните стени са пълни с възможности. Можете умело да организирате няколко плаващи рафта, за да поставите на тях някои от любимите си дребни украшения, да добавите някой красив сувенир или да създадете шикозна и красива галерия.

Променете текстила в дома си

Ако искате да внесете живот и свежест в дизайна на дома си, опцията да подмените текстила, е чудесна и лесна. Изберете нови килими, пътеки, шалтета и спално бельо. Можете дори да претапицирате стари столове или мека мебел. Това определено ще актуализира визията на дома ви до неузнаваемост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *