7 трика, които напълно ще трансформират вашата дневна

На почти всеки от нас се е случвало в един момент да погледнe хола си и да не види блясъка, който очаква. Може би сте били влюбени в обзавеждането на всекидневната си преди няколко години, но сега то ви изглежда остаряло и демоде. Независимо от възприятието ви, повечето хора са готови за обновяване на стила в един или друг момент.

Но, разбира се, едно е теорията и друго – практиката. За щастие има малки и прости трикове, които могат да трансформират напълно облика на дневната ви без да се налага да инвестирате в скъпи мебели или ремонт. Следните прости идеи ще ви помогнат и ще се влюбите отново в хола си.

Сменете възглавниците си

Един от най-бързите и лесни начини за обновяване на дизайна на хола, е да подновите възглавниците си. Тези акценти често са първите неща, които хората забелязват, когато влязат в стаята, и имат силата да вдъхнат на помещението повече цвят, стил и концепция.

Ако понастоящем разполагате с едноцветни възглавници, помислете за някои интересни модели, с различни орнаменти и цветове. Можете също така да играете с различни текстури, като ресни и кожа, за да добавите разнообразие към вашия дизайн.

Сменете килима

Килимите имат способност да обединяват дизайна, така че ако добавяте килим там, където до момента е нямало, или просто смените сегашния – това е друг лесен начин да обновите пространството.

Чрез килима лесно може да добавите стойност към дизайна на помещението. Изберете модел, който да “сплоти” мебелите и текстила или такъв, който да акцентира.

Сменете цвета на стените си

Изборът на цвят за вашите стени е много важен момент, когато става въпрос за определяне на дизайна на стаята. Не е задължително, обаче, да пребоядисате цялата стая, за да получите очаквания ефект. Може просто да включите орнамент или да боядисате една стена, за да създадете въздействие. Друга опция е да добавите етажерка или голямо огледало, както и красива картина.

Пренаредете мебелите си

Най-голямото предимство на тази идея е, че не е нужно да добавяте нищо ново и така тя се превръща в най-бюджетния вариант. Като просто пренаредите мебелите си, можете напълно да промените външния вид и атмосферата на вашата всекидневна.

Когато пренареждате, не забравяйте да обърнете внимание на визуалното въздействие. Например, ако имате голяма мебел от едната страна на стаята, балансирайте я с подобен детайл или група от малки елементи от другата. Снимката по-горе перфектно илюстрира този подход.

Променете аранжимента на масичката

Масичката за кафе е реално централната част на вашата всекидневна, така че актуализирането на вида и – или добавянето на такава – е чудесен начин да освежите помещението. Простото подреждането на няколко внимателно подбрани елемента, като свещи и свежи цветя на хубава табла, е всичко, което е необходимо, за да обновите своя дизайн.

Етажерка на няколко рафта

Рафтовете са звездно допълнение към хола ви, защото не заемат никакви квадратни метри, докато от друга страна излагат любимите ви вещи, които отразят вашата личност и чувствителност към стила. Можете да монтирате малки рафтове, за да покажете снимки или предмети и да добавите движение към дизайна.

Добавете зеленина

Много хора пренебрегват стилното въздействие на растенията, но зеленината винаги успява да добави живот (както в буквален, така и в преносен смисъл) и вдъхновение към дизайна. В допълнение, това е един от малкото опции за декорация, които наистина “се сработват” с всяка естетика.

Един от страхотните аспекти на тази идея е, че има безкрайни начини да оформите подредбата на вашите растения. Минималистите се възползват само от няколко изкусно подредени растения на масата или висящи на прозореца, а други тенденции залагат на количеството. Може да изберете вариант по ваше усмотрение, но е сигурно, че това ще донесе само ползи за дизайна и атмосферата на дома ви. Растенията като част от декора никога не са старомодно решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *