7 Основни грешки в обзавеждането и как да ги избегнем

Основната причина, поради която много хора не успяват да се справят успешно с обзавеждането на дома си, е, че се страхуват да рискуват. За да ви дадем увереност да постигнете дизайна на мечтите си и да ви помогнем да го направите правилно от първия път, събрахме списък от седем основни грешки при обзавеждането, които могат да повлияят на целия ви проект.

1. Поставянето на избора на боя на първо място.

Това е основна стъпка, но не е задължително то да е първото нещо, за което да вземете решение.

Решение: Преди нея, може да изберете килими, възглавници, тапицерия и т.н. Според избора, който сте направили, може да изберете и боя за помещението. Намирането на текстил, който наистина да пасне на боята на стаята, понякога е много по-трудно.

 

2. Закупуване на мебели без измерване.

Трудно е да се прецени размерът на мебелите, когато ги гледате в обширния шоурум. Ето защо собствениците на жилища понякога са шокирани да открият, че красивата секция, диван или масичка за кафе, която са видели в шоурума, изглеждат сякаш изяждат цялата стая, когато ги поставят в хола си.

Решение: Ако знаете какви размери приблизително търсите, то обърнете внимание на информацията по етикетите. Нека от там започне изборът ви. Измерете (или дори маркирайте с лента) областта, където ще поставите желаната мебел, така че да можете да изберете приемлив размер. Носете тези измервания с вас, когато пазарувате мебели и се придържайте към тях.

3. Пазаруването само в един магазин.

В повечето магзини за мебели се предлагат цялостни решения за обзавеждане, но ако те са по-малки, предлагат по-ограничен избор.

Решение: Оптайте в магазини, които предлагат различни дизайнерски линии или онлайн магазини, които са включили в гамата си продукти от различни производители и марки. По този начин, дори да имате конкретен предпочитан стил, щем имате възможност за по-голям избор за обзавеждане и така ще направите дома си по-интересен и уютен.

4. Закупуване на комплект.

Говорейки за покупки от един магазин с по-ограничена гама ни води и до следващата тема – предлагането на комплекти за обзавеждане. Макар че това е пряк път към постигането на координиран стил, резултатите могат да бъдат по-неудовлетворителни за онези от нас, които обичат екстравагантността и разчупения дизайн.

Решение: Ако предложенията за готови комплекти ви се струват скучни, опитайте да съчетаете мебели по свой избор така, че да ви допаднат. Крайният резултат ще носи по-личен вкус, който не може да бъде намерен в каталог. Ориентирайте се в стиловете и цветовете, така че да сте сигурни, че все пак ще си подхождат.

5. Никога да не рискуваме с по-смел избор

Никой не иска да прекарва уикенда в пребоядисване или да харчи допълнително за нови мебели. Понякога, обаче, стоейки настрана от рисковете за по-разчупен избор, ние се ограничаваме и в крайна сметка получаваме по-малко от това, което бихме искали.

Решение: Поемайте рискове от време на време! Интересните методи за декориране, аксесоари, картини и етажерки, например, могат да подчертаят предимствата на избора ви на боя, която първоначално ви е разочаровала като цвят. Понякога да излезете извън зоната си на комфорт, може да ви донесе неочаквани положителни изненади.

6. Да рискуваме твърде много с по-смел избор.

Обратното на предишната грешка е да се стараете всяка част, в която инвестирате, да бъде зашеметяваща и смела. Можем да го сравним с кулинарията: Една дълга рецепта може да изисква множество специфични подправки, но ще има нужда и от сол, която да подчертае вкуса на ястието.

Решение: Ако имате смели и амбициозни идеи, може например да изберете красиви и екстравагантни завеси, но да се спрете на едноцветна тапицерия на дивана, която да компенсира крещящите елементи. Когато избирате нов елемент, който да интегрирате в стаята, не забравяйте да помислите как той ще се впише в цялата цветовата атмосфера и стил.

7. Неспособността да се откъснете от старите си вещи и стил.

Разбира се, човек се привързва към дома си. Той свиква с начина, по който той изглежда и се чувства комфортно. Това обаче не трябва да ни спира да променим позицията на мебелите, да изберем нови цветове, да променим стила на обзавеждане.

Решение: Фактът, че сте свикнали с атмосферата в дома си, не означава, че ще се чувствате зле, ако я промените. Съвременните тенденции и технологии в обзавеждането могат да направят чудо с помещението ви. Ако си възложите да бъдете по-възприемчиви и отворени към новостите, може да откриете смел стил, който ще заобичате завинаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *